Gebruiksaanwijzing

Zo plaatst u de ChipWise stekker in uw auto.

Het plaatsen van de ChipWise stekker is erg gemakkelijk. Hier leggen we u uit hoe u dit doet.

Goed om te weten

Auto’s jonger dan 10 jaar zijn altijd uitgerust met een universele diagnosepoort, type OBD2 (OBD staat voor ‘On Board Diagnostics’). Daarom kunt u in de meeste auto’s heel eenvoudig zelf de ChipWise stekker plaatsen.

Is uw auto ouder dan 10 jaar, kunt u de OBD-poort toch niet vinden of is er een ander probleem? Kijk dan op www.obdhulp.nl. ChipWise is niet geschikt voor auto’s met bouwjaar 2001 of ouder.

Waar plaatst u de stekker?

De OBD-poort van uw auto zit meestal onder het dashboard aan de bestuurderszijde of in de buurt van het dashboard. Het kan zijn dat er een klepje voor zit. De OBD-poort ziet er net zo uit als de scart-ingang van uw tv.

Gevonden?

Als u de locatie heeft gevonden en het eventueel aanwezige beschermkapje heeft verwijderd, hoeft u alleen nog de ChipWise stekker in de poort te steken en klaar!

ChipWise Extender

Bij een beperkt aantal auto’s kan het klepje na de installatie niet meer dicht of zit de ChipWise stekker in de weg. Dat is eenvoudig te verhelpen met de ChipWise Extender, een verlengsnoertje voor uw ChipWise stekker. Deze lost het probleem op door de stekker op een andere plek te bevestigen. Als uw auto een extender nodig heeft dan wordt deze gratis meegeleverd. De installatie met de extender moet uiteraard veilig en goed gebeuren. Wij adviseren u daarom om dit door uw eigen garage, technische dienst of een gecertificeerd inbouwstation te laten uitvoeren. Zie www.obdhulp.nl. Wilt u dit toch zelf doen dan werkt het als volgt:

  • Stop de extender in de OBD-stekkerdoos.
  • Met de bijgeleverde klittenband kunt u vervolgens de ChipWise op een goede plek bevestigen: het klittenbandrondje (haakjes) plakt u op de zijkant van de ChipWise en de zachte zijde van het klittenband bevestigt u op een gunstige plek in de auto.
  • Het is belangrijk om het snoer veilig en goed weg te werken.

Storingsmeldingen

Een zeer beperkt aantal auto’s (<1%) geeft via het motormanagementsysteem aan dat er een apparaat in de OBD-poort zit die, als de auto rijdt, stroom verbruikt. Dit kan geen kwaad. Wij vragen u wel dit te melden aan uw adviseur. In overleg met de fabrikant wordt dit opgelost.

Let op: de ChipWise stekker leest bepaalde gegevens van uw auto. Omdat de stekker alleen leest, kan deze uw auto nooit beïnvloeden en is er geen sprake van het overtreden van regels van autofabrikanten. Uw eventuele garantie blijft dus geldig.

Plaatsing gelukt?

Dan kunt u gaan genieten van forse korting op uw maandpremie bij veilig rijgedrag!

Niet gelukt?

Geen probleem! Via onderstaande button gaat u naar een website waar voor uw type auto exact staat beschreven waar de ChipWise stekker geplaatst moet worden.

Lukt het ook dan niet, rijd dan even langs uw garage. Daar kunnen zij het voor u regelen!